Visie en missie

Allerlei gebeurtenissen of omstandigheden kunnen ons uit balans brengen waardoor we steeds meer verwijderd raken van onze innerlijke kracht en wijsheid. Vaak is er sprake van onbewust aangeleerde overlevingsmechanismen (blokkades) om ons te beschermen tegen pijn en verdriet uit het verleden. We laten ons hierdoor leiden, vaak zonder dat we het in de gaten hebben. We lopen onszelf voorbij, laten ons afleiden, worden ziek of ontwikkelen lichamelijke of emotionele klachten. Het luisteren en handelen naar wat ons lichaam wil vertellen is ver naar de achtergrond verdrongen. In onze poging om grip op ons leven te houden zoeken we oplossingen buiten onszelf. Met dit overlevingsgedrag geven we onszelf continu weg en komen we steeds verder af te staan van wie we diep van binnen zijn. Juist in deze tijden, vol drukte en chaos, worden we uitgedaagd om dit te doorbreken. Maar het zijn vaak ervaringen als een burn-out, depressie, hersenletsel, een ernstige ziekte of het overlijden van een dierbare die ons uiteindelijk wakker schudden. We worden op een pijnlijke manier geconfronteerd met onszelf en weten niet meer hoe we verder moeten omdat we niet meer verbonden zijn met onze eigen wijsheid. Het is dan belangrijk om deze verbinding te herstellen. Want de oplossingen liggen in onszelf.

Leven vanuit innerlijke kracht

Ieder mens is uniek en heeft deze wijsheid in zich. Door te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft kan de verbinding met jouw eigen wijsheid hersteld worden. Het inzicht in je persoonlijk functioneren wordt groter en je bent in staat je persoonlijk evenwicht zelf te (her)vinden. Als eenmaal de balans is hersteld, herontdek je jouw innerlijke kracht van waaruit jij je leven kunt leven zoals jij het wilt. Met de keuzes die je daarbij maakt creëer je zelf jouw mogelijkheden en neem je de verantwoordelijkheid over je eigen bestaan. Daarnaar handelen leidt tot groei en het geeft voldoening en vertrouwen in eigen kunnen.
Naast de verbinding met onszelf geeft de verbinding met anderen ons veel inzicht in ons persoonlijk functioneren. Onze buitenwereld spiegelt ons wat we mogen loslaten en waar we sterker in mogen worden. Deze verbinding biedt ons kansen om vanuit een ander perspectief naar de wereld en naar onszelf te kijken en te groeien naar een compleet mens. Dit geeft vertrouwen in innerlijke kracht en een gevoel van innerlijke vrede die we kunnen inzetten om in harmonie en vrijheid duurzaam met elkaar samen te leven.

In mijn praktijk Naderbij breng ik mensen graag weer in contact met zichzelf zodat zij hun leven weer zodanig vorm en inhoud kunnen geven dat het bij hun past. Mijn missie is om mensen bewust te maken dat we deze keuzevrijheid hebben. We hebben meer mogelijkheden dan we vaak denken!