Methoden & technieken

NAH-begeleiding

Begeleiding gericht op het adequaat omgaan met cognitieve beperkingen bij mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het gaat daarbij om het vergroten van het inzicht in het cognitief functioneren, training en begeleiding in het dagelijks leven: het optimaliseren van aangedane functies middels vaardigheidstraining en het gericht compenseren voor de cognitieve restbeperkingen met gebruik van hulpmiddelen, strategieën en aanpassing van de omgeving.

Sensi-therapie

Holististische therapie die zicht richt op het herstellen van het zelfgenezend vermogen en het in balans brengen van lichaam en geest. De therapie maakt gebruik van een palet aan beste onderdelen uit verschillende therapievormen in een onderlinge samenhang en is gebaseerd op:
– stoppen met het toevoegen van gifstoffen (dieet en weglaten allergenen)
– weghalen van gifstoffen uit het lichaam (ontgiften)
– op gang brengen van het proces (massagetechnieken en emoties vrijmaken)
– ondersteunen van het herstelproces m.b.v. remedies
De ingezette technieken worden telkens op de persoon afgestemd en kunnen bestaan uit technieken als Holistic pulsing, drukpuntmassage, energieherstellende/verhogende of balancerende technieken, Quantum Touch, Touch of Matrix, Emotional Freedom Techniques (EFT), Voetreflexologie, Sensi Integratie, Sensi Belly, Sensi Stress Release, voeding- en allergiemeting, diëten, ontgifting, voedingssupplementen en orthomoleculaire preparaten, remedies en edesteentherapie. Ook andere gemeten aanvullende technieken worden ingezet zoals bijvoorbeeld Reiki en Soul Body Fusion (SBF).

Access Bars

De therapie bestaat uit het activeren van 32 punten op het hoofd. Lading die ontstaan is door gedachten, emoties, ideeën, beslissingen en overtuigingen kan door deze activatie loskomen en het lichaam verlaten. Dit werkt ontspannend en geeft ruimte in het hoofd waardoor nieuwe mogelijkheden ontdekt worden om het leven te creëren dat bij jou past.

Coaching

Naderbij hanteert een oplossingsgerichte benadering die uitgaat van ieders eigen kracht en mogelijkheden. Gestimuleerd wordt om van binnenuit weer actie te ondernemen en stap voor stap tot veranderingen in het dagelijks leven te komen. Hierdoor wordt weer het gevoel van controle en vertrouwen ervaren en kan de regie over het leven terugkeren. 
Methoden en technieken worden gebruikt afkomstig uit de positieve psychologie, neuropsychologie, cognitieve therapie, Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), geweldloze communicatie, mindfulness, ontspanningstechnieken en visualisaties.